Geschiedenis Hadjime – Yoshi

Hadjime-Yoshi (betekend ”Beginnen en Doorgaan”) is een kennel met in totaal 35 jaar ervaring in het ras waarvan bijna 31 jaar als fokker. Hadjime-Yoshi behoort tevens tot het selecte groepje dat tijdens de moeilijke jaren die de opsplitsing van het ras Akita Inu in Akita (Japans type) en American Akita vooraf gingen, de Akitas van het Amerikaanse type NIET dumpte of botweg af liet maken omdat hun zwarte snoet, de kleur of de aftekening van hun vacht in de periode van 1995 tot aan de opsplitsing eind 1999, een schoonheidsfout was!

Wij genieten momenteel van het gezelschap van in totaal 12 American Akitas en 8 Akita’s die zonder problemen in groepen samen leven en vrij op het erf kunnen rondlopen, ravotten of bij goed weer lekker in het zonnetje liggen te luieren. Onze Akitas moeten NIET achter slot en grendel als we bezoek krijgen. Onze honden worden dus NIET alleen maar in hokken gehouden. Een grote groep van onze honden eet en slaapt ’s nachts samen in één en dezelfde grote ruimte. Omwille van plaatsgebrek in huis kunnen ze echter niet allemaal tegelijkertijd binnen dus hanteren we een beurtrolletje waarbij de oudjes een klein beetje meer verwent worden dan de rest.

Akita's Hadjime - Yoshi
Akita's Hadjime - Yoshi
Akita's Hadjime - Yoshi
Akita's Hadjime - Yoshi

Het merendeel van onze viervoetige familieleden, werden bij ons thuis geboren terwijl eentje -Durga- onder co-ownership geboren werd ! Een unicum binnen de Nederlandse & Belgische grenzen op vlak van de American Akita. Individuele info over onze lievelingen vindt u trouwens op de pagina “onze honden”.

Omdat wij selectie op gebied van gezondheid, karakter en schoonheid hoog in het vaandel voeren mogen er van onze teven jaarlijks slechts de helft hun moederinstincten bevredigen met een nestje. Selecteren op gezondheid betekend voor ons ook dat we er geen probleem mee hebben om reuen te gebruiken die bij andere fokkers verblijven. Zelfs niet als we voor deze reuen zo ver moeten reizen als Zweden of Engeland. Dit om een zo breed mogelijke fokbasis te behouden.

Wij fokken: NOOIT meer dan 1 keer per jaar met één en dezelfde teef. NOOIT met teefjes jonger dan 2 jaar of ouder dan 8 jaar en AL onze fokdieren worden op heup-dysplasie, oogafwijkingen, patella-luxatie en elleboog-dysplasie onderzocht. Tevens besteden wij de grootste zorg aan het opvoeden en socialiseren van de pups.